Неліпинська сільська рада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кар’єрний старт. Програма молодіжної гарантії

Дата: 15.07.2024 11:24
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

05 липня 2024 року Український молодіжний фонд у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через німецький державний банк розвитку KfW оголосив про старт першого грантового конкурсу «Кар’єрний старт. Програма молодіжної гарантії».

Програма охопить, зокрема, Київську, Чернігівську, Житомирську, Харківську, Львівську, Закарпатську, Полтавську, Запорізьку, Миколаївську, Кіровоградську, Дніпропетровську та Волинську області, а також низку територіальних громад. 

Грант націлений для всіх українських роботодавців, які готові працевлаштувати випускників професійно-технічних навчальних закладів без досвіду роботи. Загалом очікується допомогти від 10 до 50 роботодавцям. Ними можуть стати як юридичні особи (незалежно від організаційно-правової форми, форми власності та підпорядкування), так і фізичні особи-підприємці.

Цільова аудиторія

Цільовою аудиторією є українська молодь від 16 до 21 років, яка зацікавлена у здобутті першого офіційного працевлаштування за спеціальністю. І безпосередньо роботодавці, які готові взяти до себе на роботу випускників професійно-технічних навчальних закладів без досвіду.

Бюджет програми

Загальний бюджет програми становить 3 829 800,00 грн, максимальна сума гранту –  380 000 грн, мінімальна сума гранту – 76 000 грн.

Хто може бути заявником

Суб’єкти подання, які можуть отримати бюджетний грант у конкурсній програмі можуть бути:

  • юридичні особи незалежно від організаційно-правової форми, форми власності та підпорядкування, що виконують молодіжну роботу, зареєстровані відповідно до вимог законодавства та мають у своєму складі не менше 30 відсотків працівників віком до 35 років (крім громадських об’єднань та закладів освіти);
  • фізичні особи-підприємці, що виконують молодіжну роботу, зареєстровані відповідно до вимог законодавства та мають у своєму складі не менше 30 відсотків працівників віком до 35 років.

Важливо. Суб'єкти подання мають бути етичними та екосвідомими організаціями: НЕ алкогольні, НЕ тютюнові, НЕ азартні ігри, НЕ пов'язані зі зброєю, НЕ реалізують товари подвійного призначення, НЕ забруднюють навколишнє середовище тощо.

Обов’язкові документи

Для участі в конкурсному відборі на отримання бюджетних грантів суб’єкти подання (заявники) подають до УМФ аплікаційний пакет, що містить такі основні документи: 

  • заявку на участь у конкурсному відборі за формою, що розроблена Фондом;
  • кошторис витрат та календарний план на реалізацію молодіжного проєкту за формою, що розроблена Фондом;
  • копію статуту або іншого установчого документа з усіма змінами та доповненнями; 
  • витяг з ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, сформований не раніше дати оголошення про проведення конкурсного відбору; 
  • інформацію про досвід своєї діяльності, який засвідчує те, що суб’єкт подання виконує молодіжну роботу, спрямовує свою діяльність на розв’язання соціальних проблем молоді і задоволення потреб суспільства (про проведені заходи та реалізовані проекти, інші форми діяльності із зазначенням посилань на публікації в Інтернеті, у тому числі шляхом надання рекомендаційних листів від партнерських організацій); 
  • лист у довільній формі з інформацією про чисельність працівників суб'єкта подання відповідно до штатного розпису та підтвердження наявності у складі не менше 30 відсотків працівників віком до 35 років.

Зразки документів розміщено в аплікаційній формі за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь