Неліпинська сільська рада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Стихійна торгівля! Загроза Вашому здоров'ю!

Дата: 31.05.2024 09:47
Кількість переглядів: 33

Фото без опису

Мукачівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області НАГАДУЄ – харчові продукти, які продаються на стихійних ринках або «з рук» не відповідають законодавчим та вимогам безпечності, а також потенційно можуть нанести серйозну шкоду для всіх, хто їх вживає. Як правило такі продукти продають із землі і бруд, що летить, на них з вулиці від машин та з-під ніг перехожих - обов’язковий інгредієнт.

Контроль за незаконною торгівлею з боку держави жодним чином не здійснюють, якості та свіжості продуктів на стихійних ринках не перевіряють. Нам не відомо чим хворіла корова, яка дала молоко, чи дотримано термін заборони на використання продукції від тварини після введення тих чи інших ветеринарних засобів, чи пройшла вона планові обробки, дослідження на туберкульоз, лейкоз та інше. Ким та за яких умов виготовлено та домашня продукція (ковбаси, паштети і просто м'ясо), чим оброблялись зелень, овочі та фрукти??? 

Єдиним законним місцем для торгівлі домашніми харчовими продуктами є ринок. Саме там розміщена державна лабораторія ветсанекспертизи, яка здійснює обов’язковий державний ветеринарно-санітарний контроль за якістю та безпечністю продукції, яку реалізують, і надає продавцю товару експертний висновок установленої форми про те, що цей продукт придатний до вживання. Державна лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи, де проводять такі дослідження, не є власністю ринку, вона здійснює незалежні дослідження. Це важливий крок до продажу безпечних харчових продуктів, це те, чого немає при стихійній торгівлі.

Задля збереження власного та здоров’я своїх близьких, з метою профілактики гострих кишкових захворювань застерігаємо та рекомендуємо - не купляйте харчових продуктів у місцях стихійної торгівлі та «з рук».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь