Неліпинська сільська рада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Гранти від держави.

Дата: 06.10.2023 14:41
Кількість переглядів: 123

Фото без опису

За підтримки Кабінету Міністрів України, Міністерства економіки України та програми USAID „Конкурентоспроможна економіка України” 21 – 22 вересня 2023 року у м. Києві відбувся Регіональний економічний форум, на якому обговорювались питання підтримки бізнесу в умовах воєнного стану, можливості регіональних та місцевих органів влади долучитись до процесу відновлення країни.

Відповідно до листа Міністерства економіки України від 29.09.2023 № 3915-06/52604-06 надсилаємо інформацію про форум (запис трансляції форуму, фото, відеоматеріали та презентації), яка розміщена за адресою посилання: https://linko.page/regionaleconomicforum для ознайомлення, використання в роботі та відповідного реагування.

Разом з тим, повідомляємо, що з метою забезпечення розвитку економіки під час воєнного стану, сприяння розвитку та підтримки підприємницької діяльності, збереження існуючих  та створення нових робочих місць запроваджено ряд програм щодо фінансової підтримки бізнесу, серед яких:

- грантова програма „Власна справа” від Міністерства економіки України – частина Урядової програми „єРобота” для підтримки мікро та малого бізнесу. Одним із напрямів програми є гранти для ветеранів, як важливий крок реінтеграції захисників у цивільне суспільство. Також передбачено компенсацію фактичних витрат роботодавцю за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю;

- програма USAID „Конкурентоспроможна економіка України” - допомагає підвищувати конкурентоспроможність українських стартапів та малих і середніх бізнесів на внутрішньому ринку, конкурентоспроможність українських продуктів та послуг на зовнішніх ринках. Одним із напрямів програми є підтримка малого та середнього бізнесу щодо сертифікації та виходу на міжнародні ринки, підтримки підприємств на деокупованих територіях, відновлення бізнесу, розвитку технологічної галузі, покращення бізнес клімату. Зазначена програма передбачає також грантові можливості, а саме: грантову програму для підтримки експортних альянсів, для підтримки інноваційної трансформації та розвитку переробних підприємств, грант  на збільшення кадрового, експортного, інноваційного потенціалу українського бізнесу;

- фінансова підтримка бізнесу за Державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%», якою передбачено компенсацію для мікро, малого та середньо підприємництва (ММСП) процентної ставки за кредитами ММСП, наданими за рахунок коштів уповноважених банків; кредитні гарантії Фонду розвитку підприємництва (ФРП) з метою розподілу кредитного ризику ММСП між банком та ФРП, можливість поєднання з інструментом держаних портфельних гарантій.

З метою популяризації шляхів та можливостей отримання фінансової підтримки, розповсюдження серед зацікавлених підприємців, а також ознайомлення з існуючими можливостями щодо отримання суб’єктами господарювання фінансової підтримки, просимо поширити, у тому числі через діючу на території громади інфраструктуру підтримки підприємництва, та довести до суб’єктів господарювання презентаційні матеріли, що додаються.

 

Додаток: презентаційні матеріали в електронному варіанті, файли у форматі pdf:

         05_Гранти від держави (Тетяна Бережна)

         07_USAID CEP presentation for Mineconomy (Тетяна Грищенко)

         09_Підтримка фінансування бізнесу України за Державною програмою. Доступні кредити 5-7-9 (Андрій Гапон)

https://rada.info/upload/users_files/04351529/1ec6060b8f6d8280ad8312ae0992b7f3.pdf

https://docs.google.com/presentation/d/1fUsEJ-KTMgOWMtcCcAYCwmwuWh8awjdE/edit?usp=drive_link&ouid=110105959314285491463&rtpof=true&sd=true

https://rada.info/upload/users_files/04351529/e28edfd1348f613343195e7af3d2c117.pptx


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь