Неліпинська сільська рада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До відома суб'єктів господарювання, що здійснюють виробництво та обіг харчових продуктів на території громади

Дата: 07.03.2023 13:39
Кількість переглядів: 137

Про державну реєстрацію потужностей

Мукачівське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області звертає увагу суб’єктів господарювання на необхідність здійснення державної реєстрації потужностей з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу.

Відповідно до ст. 25 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" (далі - Закон), п. 1.3 «Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам» затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016р. №39 (реєстрація Мін'юсту від 12 березня 2016 р., №382/28512) (далі - Порядок) Оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Державній реєстрації підлягає кожна окрема потужність оператора ринку харчових продуктів. Для державної реєстрації оператор ринку подає до центру надання адміністративних послуг заяву та додаток до неї за формою згідно з Порядком. Під час реєстрації окрім найменування суб’єкта господарювання та місця розташування потужності (закладу) необхідно зазначити додаткові відомості, а саме:

  1. Ідентифікаційнийкод згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, місцезнаходження або прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків чи серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті);
  2. Місце проживання оператора ринку;
  3. Назва (опис) потужності, її адреса;
  4. Заплановані види діяльності та перелік харчових продуктів, виробництво та/або обіг яких планується здійснювати;
  5. Вид оператора ринку за класифікацією суб’єктів господарювання, визначеною ст.55 Господарського кодексу України (суб’єкт мікро-, малого, середнього або великого підприємництва).

Зазначаємо що не підлягає державній реєстрації як окрема потужність транспортний засіб, що використовується оператором ринку у зв’язку з експлуатацією іншої належної йому зареєстрованої потужності або потужності, на яку видано експлуатаційний дозвіл. Транспортні засоби, що використовуються оператором ринку виключно для перевезення харчових продуктів, яке не пов’язане з експлуатацією належної йому зареєстрованої потужності або потужності, на яку видано експлуатаційний дозвіл, підлягають кумулятивній державній реєстрації, для якої подається одна заява (незалежно від кількості відповідних транспортних засобів) та за результатами якої присвоюється один особистий реєстраційний номер. Транспортний засіб, що використовується як потужність з реалізації харчових продуктів кінцевим споживачам, підлягає державній реєстрації як окрема потужність.Оператор ринку відповідальний за достовірність інформації, вказаної ним у заяві про державну реєстрацію потужності.мДержавна реєстрація здійснюється протягом 15 днів після отримання заяви про таку реєстрацію. 

Одночасно з прийняттям рішення про державну реєстрацію потужності присвоюється особистий реєстраційний номер, який заноситься до Реєстру.

 

Оператор ринку має право розпочати експлуатацію потужності за принципом мовчазної згоди, якщо протягом 15 робочих днів після подання ним заяви про державну реєстрацію потужності не прийнято рішення про відмову у державній реєстрації потужності або не надано копії такого рішення оператору ринку.

Також одниміз зобов’язаньоператора ринку є протягом 10 робочих днів повідомляти територіальний орган Держпродспоживслужби про зміни у своїй діяльності, що зумовлюють необхідність внесення змін до відомостей державного реєстру потужностей операторів ринку, а також про припинення використання потужності.

Наголошуємо про адміністративну відповідальність за роботу потужностей без державної реєстрації, яка передбачена п.2 ч.1 ст. 65 Закону України Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин.

2) виробництво та/або обіг харчових продуктів або кормів з використанням незареєстрованої потужності, якщо обов’язковість її державної реєстрації встановлена законом, - тягнуть за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі двадцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі одинадцяти мінімальних заробітних плат;

Подати заяву на реєстрацію потужності оператора ринку є можливим через центр надання адміністративних послуг або з використанням онлайн-сервісу «Дія», за посиланням https://diia.gov.ua/services/reyestraciya-potuzhnostej-operatora-rinku.

Консультації, роз’яснення стосовно державної реєстрації потужностей надаються за адресами:

- м.Мукачево, вул. Кооперативна, 73, тел. (03131)3-72-32;

-смт. Воловець, вул. Карпатська, 190, (236) 2-27-79;

       - м. Свалява, вул. Лісова, 21, (03133) 2-33-22.

 

Реєстрація проводиться безоплатно та без проведення перевірки !!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь