Неліпинська сільська рада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НЕРЕСТ 2022

Дата: 10.05.2022 08:25
Кількість переглядів: 1138

Фото без опису

З метою повноцінної підготовки до нересту Управління Державного агентства меліорації та  рибного господарства у Закарпатській  області  повідомляє, що з 11 квітня 2022 року розпочинається весняно – літня заборона на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Закарпатської області у 2022 році.

Нерест – це особливий та надзвичайно важливий період у житті мешканців водойм, коли відбувається їх розмноження, у цей період вони стають вразливими і безпомічними.  В цей час, як ніколи рибі потрібен спокій і затишок, вона потребує охорони від браконьєрів і  від того наскільки успішно та вдало пройде нерест залежить чисельність риби у наших водоймах та майбутнє рибних ресурсів

Наказом Управління Державного агентства меліорації  та рибного господарства у Закарпатській області від 24.03.2022 № 140 ''Про встановлення строків заборони вилову водних біоресурсів та визначення дозволених місць на період  весняно-літнього нересту'' встановлено строк заборони на лов (добування) риби та інших водних біоресурсів:

- в річках, притоках і озерах з 11 квітня  по 30 травня 2022 року;

- на водосховищах  з 11 квітня по 20 червня 2022 року.

Даним наказом визначено ділянки рибогосподарських водних об’єктів Закарпатської області, на яких дозволено здійснення любительського рибальства з берега одним вудилищем із одним гачком або спінінгом з однією приманкою.

Інтерактивну карту ділянок, де любительське і спортивне рибальство дозволено в нерестовий період 2022 року, можна переглянути за посиланням.

Відповідно до розпорядження голови Закарпатської обласної військової адміністрації від 20.04.2022 року №138 "Про проведення заходів з охорони водних біоресурсів на період весняно-літнього нересту риби" з метою зменшення негативного впливу на середовище існування, міграції та нересту риби необхідно призупинити з 20 квітня до 20 червня 2022 року здійснення діяльності, що може призвести до забруднення водойм.

Закарпатський рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби. Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про нерестову заборону можна за телефоном «гарячої лінії»: (098) 585-61-64.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь