Неліпинська сільська рада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

11 квітня 2022 року провідним інспектором ВЗНС Мукачівського РУ ГУДСНС України в Закарпатській області Євгеном Головничем проведено зустріч з представниками Неліпинської територіальної громади...

Дата: 11.04.2022 14:39
Кількість переглядів: 1280

11 квітня 2022 року провідним інспектором ВЗНС Мукачівського РУ ГУДСНС України в Закарпатській області Євгеном Головничем проведено зустріч з представниками Неліпинської територіальної громади, темою якої стало недопущення фактів випалювання мешканцями громади сухої трави, очерету, чагарників у період весняно-польових робіт. 

Інспектор ознайомив учасників наради з відповідальністю яка настає за самовільне випалювання рослинності або її залишків, яка регламентується ст. 77¹ Кодексу України про адміністративні правопорушення.

«Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, -

тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян»

Якщо говорити мовою цифр, то сума штрафу за самовільне випалювання рослинності або її залишків складає від 3060 до 6120 гривень, а для посадових осіб - від 15300 до 21420 гривень.

За результатами наради було вирішено провести спільну роз’яснювальну  роботу серед мешканців громади, щодо недопущення фактів випалювання сухої трави, очерету, чагарників у період весняно-польових робіт та попередити їх про відповідальність за вчинення даного правопорушення та були роздані відповідні тематичні листівки.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь