Неліпинська сільська рада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Форум

Дата: 16.11.2021 13:22
Кількість переглядів: 472

Четвертий регіональний форум  «Реформа системи шкільного харчування»       

     Нові стандарти та меню, сучасні технологічні процеси, роль громад та керівників закладів освіти в успішній реалізації реформи шкільного харчування, ефективний контроль і безпека. Про це та багато іншого йшлося під час форуму «Реформа системи шкільного харчування», який відбувся 12 листопада 2021 року, за участі Першої леді України Олени Зеленської, Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка та представників громадської організації «Національна асоціація громадського харчування». У події взяли участь представники Львівської, Вінницької, Закарпатської, Рівненської та Волинської областей.          «Їжа – це спосіб мислення, і важливо формувати його змалку. Наша мета – не лише нагодувати дітей корисними стравами, а й сформувати ставлення до їжі: навчити розуміти, що й навіщо треба споживати, допомогти полюбити якісну їжу, де немає численних барвників, емульгаторів і стабілізаторів. Правильне харчування має стати звичкою», – зазначила Олена Зеленська. Реформування шкільного харчування, спрямоване на розбудову системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок і здійснюються відповідно до Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища в Новій українській школі. «Наша мета – створити безпечне та здорове освітнє середовище, яке сприятиме кращій реалізації інтелектуального, фізичного, соціального та емоційного розвитку учнів, а також матиме позитивний вплив на стан громадського здоров’я, економіки та демографії в цілому в Україні. МОН і надалі працюватиме над впровадженням реформи безпечного й здорового шкільного харчування», – зазначив Сергій Шкарлет. Під час форуму також йшлося про складові реформи, оновлення нормативної бази, безпечність та якість, ресурсне забезпечення, культуру здорового харчування, строки реалізації реформи та очікуваний результат. Важливим аспектом реформи є моніторинг її впровадження, яким опікується, зокрема, Держспоживслужба. Співпраця з органами місцевого самоврядування та безпосередньо із засновниками закладів є ключовим показником до успішних результатів реформи. З-поміж інших тем форуму:

нові норми – тлумачення, етапність переходу, «гнучкий період»;

нове меню – підхід до складання, технологічні карти, система погодження, рекомендоване меню;

кухар як носій нових знань і основний реалізатор реформи;

успішні кейси інших країн та імплементація їх в Україні;

безпека приготування та НАССР;

проведення публічних закупівель у сфері організації харчування та добросовісна конкуренція;

проєктний підхід переоснащення закладів – капітальний ремонт, будівництво з нуля.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

                                                   

                                                      

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь