Неліпинська сільська рада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Конкурс на визначення опорного закладу загальної середньої освіти на території Неліпинської сільської ради

Дата: 24.09.2021 12:41
Кількість переглядів: 608

Оголошується конкурс на визначення опорного закладу загальної середньої освіти на території Неліпинської сільської ради

 

Відділ  освіти, культури, молоді та спорту Неліпинської сільської ради   оголошує Конкурс на визначення опорного закладу освіти серед закладів загальної середньої освіти (далі -  Конкурс).

Конкурс  проводиться згідно зі статтею 13 Закону України «Про освіту», статтею 8 Закону України «Про повну загальну середню освіту», відповідно до Положення про опорний заклад освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.06.2019р. №532 «Про затвердження положення про опорний заклад освіти» та  «Положення про умови проведення конкурсу з визначення опорного закладу серед закладів загальної середньої освіти» (додається),  затвердженого рішенням сесії  Неліпинської сільської ради від 11 травня 2021 року  №103.

Етапи та терміни проведення Конкурсу:

І етап – з 24.09.2021 по 07.10.2021 – прийом заявок  та матеріалів керівниками закладів загальної середньої освіти громади на участь у Конкурсі до відділу  освіти, культури, молоді та спорту Неліпинської сільської ради 

ІІ етап – з 08.10.2021 по 15.10.2021 – вивчення членами комісії поданих матеріалів, визначення переможців Конкурсу.        

Вимоги до матеріалів визначені Умовами прядку проведення конкурсу з визначення опорного закладу загальної середньої освіти (додаток).

До участі у Конкурсі запрошуються заклади загальної середньої освіти Неліпинської сільської ради. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                     Рішення сьомої сесії сільської ради

                             восьмого скликання

                                     від 11.05.2021 року №103

           

 

ПОЛОЖЕННЯ

про умови проведення конкурсу з визначення опорного закладу серед
закладів загальної середньої освіти Неліпинської сільської ради

І.Загальні положення

Це Положення визначає механізм проведення конкурсу з визначення опорного закладу серед закладів загальної середньої освіти Неліпинської сільської ради (далі - Конкурс).

    1. Положення про умови конкурсу з визначення опорного закладу освіти розроблені відповідно до Положення про опорний заклад освіти, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 року № 532.
    2. Метою Конкурсу є створення єдиного освітнього простору та безпечного освітнього середовища, забезпечення рівного доступу осіб, у тому числі з особливими освітніми потребами, до здобуття якісної освіти; створення умов для здобуття особами повної загальної середньої освіти, впровадження допрофільної підготовки, профільного навчання, концентрації та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб здобувачів освіти, створення єдиної системи виховної роботи.

1.3.Завдання Конкурсу:

виявлення ефективної моделі опорної школи, діяльність якої спрямовано на створення умов для здобуття громадянами якісної освіти;

забезпечення енергоефективності будівель закладів освіти;

забезпечення створення у закладах освіти інклюзивного освітнього та безперешкодного (безбар’єрного) середовища для осіб з особливими освітніми потребами;

створення умов для здобуття освіти із застосуванням новітніх інформаційно-комунікаційних засобів та технологій;

використання матеріально-технічної бази закладів освіти для забезпечення всебічного розвитку особистості здобувачів освіти.

ІІ. Склад, порядок формування та діяльність конкурсної комісії,

її повноваження

  1. Склад конкурсної комісії затверджується розпорядженням голови сільської ради.

2.2.Загальна чисельність членів конкурсної комісії становить 9 осіб.

  1. Конкурсна комісія є повноважною за умови присутності на її засіданні не менше двох третин від її затвердженого складу. Рішення конкурсної комісії приймається більшістю голосів присутніх на засіданні членів комісії.

 

 У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови конкурсної комісії.

  1. Рішення конкурсної комісії оформлюються протоколами, які підписуються усіма присутніми членами конкурсної комісії та оприлюднюються на веб-сайті засновника упродовж одного робочого дня з дня проведення засідання конкурсної комісії.
  2. Конкурсна комісія утворюється розпорядженням голови ради не пізніше ніж через 10 днів після оприлюднення рішення про проведення конкурсу.
  3. До складу конкурсної комісії (далі - Комісія) входять: представники засновника;

представники відділу освіти; депутати сільської ради.

ІІІ. Порядок проведення Конкурсу

  1. Оголошення про проведення Конкурсу оприлюднюється на офіційному веб-сайті засновника наступного робочого дня з дня прийняття рішення про проведення конкурсу та має містити:
  • вичерпний перелік, кінцевий термін і місце подання документів для участі у Конкурсі;
  • прізвище та ім’я, номер телефону та адресу електронної пошти особи, яка уповноважена надавати інформацію про Конкурс та приймати документи для участі у Конкурсі.
  1. Конкурс складається з таких етапів:
  1. етап - підготовчий, на якому здійснюється подання до конкурсної комісії заявок та матеріалів керівниками закладів загальної середньої освіти громади на участь у Конкурсі (30 календарниих днів з дня оголошення Конкурсу);
  2. етап - основний, на якому проводиться визначення переможців конкурсу (10 календарних днів).
  1. Для участі в І етапі до конкурсної комісії необхідно подати:
  1. План розвитку навчального закладу загальної середньої освіти (5-7 сторінок) на наступні 3 роки (базовий - для порівняння з попереднім

навчальним роком), який містить обов’язкову інформацію:

  • проєктна потужність опорного закладу; кількість учнів, що навчаються з території обслуговування закладу загальної середньої освіти;
  • мережа класів та їх наповнюваність;
  • концепція діяльності опорної школи;
  • стан упровадження допрофільної підготовки та профільного навчання;
  • забезпеченість педагогічними кадрами;
  • якість надання освітніх послуг;
  • організація інклюзивного навчання при наявності дітей з особливими освітніми потребами;
  • удосконалення матеріально-технічної, навчально-методичної бази, укомплектування бібліотечних фондів, створення медіатеки, ресурсної кімнати;
  • забезпечення доступу до отримання освітніх послуг в опорному закладі (кількість учнів, які будуть підвозитися до опорної школи після консолідації мережі; маршрути підвезення учнів та педагогічних працівників (з розрахунком відстаней та приблизного часу в дорозі; транспорт, яким здійснюється підвезення);
  • залучення бюджетних, позабюджетних коштів, інвестицій, участь у міжнародних, всеукраїнських, регіональних проектах;

3.3.2.Опис інвестиційних потреб опорної школи (придбання шкільних автобусів для перевезення учнів, оснащення навчальних кабінетів, придбання мультимедійного обладнання, встановлення мережі wi-fi з безкоштовним (безпечним) доступом, заходи з енергозбереження, ремонт приміщень, зміцнення кадрового потенціалу тощо).

3.3.4.Матеріально-технічну базу: навчальні кабінети фізики, хімії, біології, географії, інформатики (вказати кількість комп'ютерів у кожному з них, кількість учнів на 1 комп'ютер, доступ до швидкісного Інтернету, наявність локальної мережі) та інше; лабораторії, навчальні майстерні, забезпечені відповідним обладнанням; класи з комп'ютерним і мультимедійним обладнанням; спортивні об'єкти з відповідним обладнанням; актова зала; бібліотека з укомплектованими бібліотечними фондами, науково-методичною, художньою та довідковою літературою; їдальня (вказати кількість посадкових місць); внутрішні вбиральні.

3.4.Інформацію про якість надання освітніх послуг закладам загальної середньої освіти за останні 3 роки:

  • результативність участі учнів в ДПА у формі ЗНО, працевлаштування випускників;
  • результативність участі учнів у всеукраїнських предметних олімпіадах, конкурсах - захистах МАН України, всеукраїнських учнівських конкурсах;
  • рівень професійної підготовки педагогічних кадрів (результативність участі у фахових конкурсах («Учитель року», «Класний керівник року» та інших міжнародних конкурсах та виставках).
  1. Конкурсні матеріали оформлюються у двох примірниках комп'ютерним набором кегель 14, інтервал 1. Обов'язково додається електронна версія у текстовому редакторі Word.
  2. Інформація про подані на Конкурс матеріали розміщується на офіційному сайті Неліпинської сільської ради.

ІV. Критерії оцінювання

    1. Підсумки Конкурсу підводяться за загальною сумою балів.
    2. Подані матеріали на Конкурс оцінюються від 1 до 10 балів за наступними критеріями (максимальна кількість балів за одним критерієм - 10 балів):

- здатність забезпечити на належному рівні організацію допрофільної підготовки і профільного навчання;

- забезпечення педагогічними кадрами;

- наявність належної матеріально-технічної бази (належним чином обладнаних спортивних об'єктів, кабінетів фізики, хімії, біології, географії та інших, лабораторій, навчальних майстерень, комп'ютерного і мультимедійного обладнання, швидкісного доступу до Інтернету, медіатеки, ресурсної кімнати);

- укомплектування бібліотечного фонду підручниками, науково- методичною, художньою та довідковою літературою;

- зручність та наявність автомобільних доріг з твердим покриттям для забезпечення безпечного підвезення учнів (вихованців) і педагогічних працівників до місця навчання, роботи та місця проживання;

- якість надання освітніх послуг закладом загальної середньої освіти.

V. Підведення підсумків та визначення переможців

  1. Рішення Комісії про визначення переможця Конкурсу ухвалюється шляхом відкритого голосування більшістю голосів присутніх на засіданні членів Комісії. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови Комісії.
  2. Відповідно до протокольного рішення Комісії результати конкурсу подаються голові сільської ради для розгляду на сесії сільської ради та оприлюднення на сайті засновника.
  3.  Інші питання, що не врегульовані цими умовами, визначаються чинним законодавством.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь