Неліпинська сільська рада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відпочиваючи на природі, прибирайте після себе сміття!

Дата: 25.06.2021 10:31
Кількість переглядів: 3228

З настанням періоду відпочинку на природі з’явилося багато охочих відпочити, влаштувавши пікнік та розваги на свіжому повітрі. На території Неліпинської громади є чимало місць для відпочинку, де люди мають змогу активно проводити власне дозвілля у час перебування на природі.

Проте, є чимало відпочивальників, які залишають після себе гори сміття: пляшки, поліетиленові пакети, серветки, недопалки цигарок тощо. Подумаймо про те, що нам самим буде неприємно виїхати на відпочинок, а натомість зустріти сліди перебування своїх попередників.

24.06.2021р. депутатами Неліпинської сільської ради було організовано прибирання місць відпочинку в с.Вовчий. Завдяки тому, що відпочиваючі залишають після себе сміття, а також деякі жителі вивозять в ліс свій непотріб, біля встановлених бесідок утворилися стихійні сміттєзвалища.

Фото без опису

Нагадуємо, що Згідно із ст. 73 "Засмічення лісів відходами" Кодексу України про адміністративні правопорушення, це порушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Але відповідальність за забруднення довкілля, за утворення стихійних сміттєзвалищ у лісових масивах не оцінюється лише розміром штрафу. Від забруднень сміттям страждають мешканці лісу – тварини та рослини. Будьмо свідомими та бережімо природу для майбутніх поколінь! Берегти природу – це поважати себе!

Якщо побачите, що хтось викидає сміття та побутові відходи, зробіть зауваження, зафільмуйте і передайте інформацію до сільської ради.

Сільська рада звертається до всіх жителів громади з великим проханням прибирати за собою сміття після відпочинку на природі. Пам’ятаймо про те, що ми тут живемо, ми цим дихаємо, і потрібно підтримувати чистоту навколишнього середовища. Давайте не будемо подавати поганий приклад своїм дітям та не будемо смітити там, де живемо і відпочиваємо. Як кажуть, чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!

Фото без опису

На фото прибирання зони відпочинку в с.Вовчий.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь