Неліпинська сільська рада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рятувальники почали штрафувати перших паліїв сухої трави

Дата: 24.03.2021 15:07
Кількість переглядів: 1417

Переважна кількість займань в природних екосистемах трапляється через легковажність громадян, котрі не зважають на чисельні застереження рятувальників і з потеплінням почали наводити лад на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою та сміття. Вітряна погода сприяє швидкому поширенню вогню, який нерідко перекидається на людські поселення, об'єкти інфраструктури та завдає матеріальних збитків.

Фото без опису

Так, на Закарпатті двох осіб притягнули до адмінвідповідальності за випадки спалювання сухої рослинності на відкритих територіях, які сталися 21 березня, повідомляє прес-служба ДСНС. На обох громадян складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (самовільне випалювання рослинності або її залишків) та накладено штраф у розмірі 180 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Рятувaльники вкотре зaстерігaють мешкaнців Зaкaрпaття утримaтися від прaктики спaлювaння сухої рослинності тa сміття нa відкритих територіях, aдже це зaвдaє непопрaвної шкоди нaвколишньому середовищу тa здоров’ю людей.

Нагадаємо, в Україні нещодавно посилили відповідальність за дії, які призводять до лісових пожеж. Дане правопорушення тягне за собою накладення штрафу від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а відносно посадових осіб штраф складатиме від 900 до 1260 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За підпал з тяжкими наслідками для природи може загрожувати 5 років в'язниці!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь