Неліпинська сільська рада
Закарпатська область, Мукачівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведено робочу нараду з метою недопущення фактів порушень вимог законодавчих та нормативно-правових актів щодо забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення на території Неліпинської територіальної громади

Дата: 25.11.2021 10:54
Кількість переглядів: 1696

Фото без опису

З метою недопущення фактів порушень вимог законодавчих та нормативно-правових актів щодо забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення на території Неліпинської територіальної громади проведено робочу нараду з начальниками виконавчих органів громади, керівниками освітніх закладів та закладів культури за участі дільничного офіцера поліції та медичного персоналу відповідального за видачу сертифікатів мешканцям громади.

Дільничний офіцер поліції на території Неліпинської сільської ради, довів до відома учасників наради про відповідальність за видачу COVID-сертифікатів або ж за використання підробленого документу.

«Відповідальність настає за порушення статті 358 Кримінального кодексу України – підроблення документів, збут чи використання підроблених документів. 

Кримінальне правопорушення за цією статтею вважається вчиненим з моменту власне виготовлення фальшивого документа, чи часткової фальсифікації змісту справжнього документа (виправлення, внесення фіктивних записів, підробка підпису, тощо), який особа планує використати сама чи надати для використання або продати іншим. 

Окремим правопорушенням є використання підробленого документу, про фальшивість якого знав користувач. У такому разі, правопорушення вважається вчиненим з моменту, коли документ пред’явила або подала особа, незалежно від того, чи вдалося їй досягти поставленої мети. 

Отже, відповідальність за підроблений COVID-сертифікат настає не лише в особи, яка його підробила, а й у того, хто використав такий сертифікат, завідомо знаючи про його фальшивість. 

Перевірки на виявлення фальшивих COVID-сертифікатів можуть здійснювати  не тільки працівники поліції, а й санітарні лікарі, працівники Держспоживслужби, провідники на залізничному транспорті або ж представники торгово-розважальних центрів.

Наразі відповідальність передбачена статтею 358 Кримінального кодексу України – особа, яка використала підроблений документ може отримати штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 850 гривень), арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років. Ті, хто виготовляє фейкові COVID-сертифікати, за іншими частинами цієї ж статті КК можуть потрапити за ґрати на три роки за підробку документів.

Однак в Україні готуються посилити відповідальність за підроблення COVID-сертифікатів. Законопроектом №6084 від 23.09.2021 передбачається внесення в Кримінальний кодекс України окремої статті за незаконні дії з документами, що стосуються проведення профілактичних щеплень. Максимальний штраф за використання фальшивого сертифіката збільшиться до 34 000 гривень, а за внесення медичним працівником завідомо неправдивих відомостей до медичної документації до 68 000 гривень. За виготовлення таких документів із метою збуту або за збут – штраф від 85 000 до 170 000 грн або позбавлення волі до 3 років.

Окрім підвищення розміру штрафів у Міністерстві охорони здоров’я розробляється варіант проведення «ковідної амністії». Її суть полягає в тому, що людині, яка купила фальшивий COVID-сертифікат, буде дозволено зробити щеплення від коронавірусу.»

За результатами робочої наради було визначено алгоритм дій на випадок виявлення порушень вимог законодавчих та нормативно-правових актів щодо забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення на території Неліпинської сільської ради.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь